Publicat pe

Pregatirea antrenamentului

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Existã o multime de culturisti care considerã cã fac tot ce trebuie în pregãtirea lor si cu toate acestea nu se dezvoltã. Pot trece luni sau ani pînã cînd înteleg ce înseamnã de fapt o serie lucratã perfect (solicitare muscularã dusã la maxim) si dedicarea personalã necesarã pentru a lucra cu adevãrat bine. Motivul stagnãrii lor este de obicei o atitudine insuficient de serioasã fatã de antrenamente. Acestia sunt atît din punct de vedere fizic cât si psihic nepregãtiti pentru “a da totul” la antrenamente. Trebuie sã vã doriti sã antrenati dur. Nimeni nu poate munci în locul vostru.
Dacã v-ati decis sã faceti culturism “pe bune” trebuie sã vã pregãtiti pentru fiecare antrenament. Succesul în culturism nu e altceva decât un lant de antrenamente reusite, fãcute cu perseverentã.

Pregãtirea mentalã
Eliberati toate problemele pe care le aveti înainte de a începe antrenamentul. Toatã energia voastrã mentalã sã fie canalizatã pe lupta cu greutãtile. Reduceti discutiile din salã la minimum, iar dacã vorbiti cu cineva nu începeti setul urmãtor fãrã a vã “reconecta” concentrarea la antrenament. Dacã nu faceti acest lucru gândurile o sã vã rãmânã la discutiile avute si efortul depus la exercitii va fi doar unul submaximal. Trebuie sã aveti “mintea pregãtitã pentru rãzboi” când vã antrenati.

Încãlzirea
Una din cele mai neglijate pãrti a unui antrenament productiv (si totodatã de o deosebitã importantã) este încãlzirea. Riscul unor accidentãri este redus la minim dacã faceti o încãlzire corectã. De asemenea executia va fi mult îmbunãtãtitã deoarece muschii vor fi pregãtiti mai bine pentru efort. Înainte de a începe antrenamentul vã recomand cinci minute de exercitii cardiovasculare (bicicletã stationarã, bandã de alergat) excelente pentru a ridica temperatura corpului si a-l aduce în starea cerutã de antrenament. Nu exagerati însã cu aceastã încãlzire cardiovascularã deoarece nu trebuie transformatã într-un antrenament propriu-zis. Prelungirea încãlzirii poate reduce rezervele de glicogen muscular necesare sustinerii efortului în antrenamentul cu greutãti. Încãlzirea este bine sã fie completatã cu o serie de miscãri fãcutã pentru toate grupele musculare. Este indicat sã faceti aceste miscãri înaintea fiecãrui antrenament.

Frecventa antrenamentelor
Capacitatea de a vã antrena eficient, fãrã pauze prea liungi între serii pe durata unui antrenament întreg si fãrã sã vã epuizati înainte de sfârsitul acestuia este îmbunãtãtitã semnificativ dacã aveti continuitate si perseverentã. Existã destule opinii ale unor culturisti fãrã o pregãtire stiintificã care sã completeze cunostiintele practice ce sustin cã si douã antrenamente pe sãptãmânã sunt suficiente. Este complet gresit! Trei sedinte pe sãptãmânã sunt minimum necesar. Aceasta este opinia Colegiului American al Sportului si Medicinei si a oricãrui specialist în culturism. Practicantii “de weekend” sunt expusi la posibilitatea unor accidente cardiovasculare în timpul antrenamentelor de fortã ce solicitã cu preponderentã fibrele musculare rapide si consumã (ard) doar carbohidrati, nu si grãsimi. Antrenamentele cardiovasculare au avantajul de a solicita si fibrele musculare lente “arzând” atât carbohidratii cât si grãsimile.
O viatã sãnãtoasã este mai importantã decât adãugarea a 10 Kg la împinsul din culcat, dar voi le puteti obtine pe amândouã, scopul vostru nu este de a fi mari într-un sicriu.

Muschii nu pot creste cu o sustinere nutritionalã sãracã
Întrucât nu vã puteti folosi depozitele de grãsimi ca sursã energeticã în timpul unor antrenamente dure este important sã aveti o rezervã conside­rabilã de glicogen în muschi înaintea antrenamentelor. Consumati în jur de 300-400 calorii provenite din carbohidrati cu aproximativ douã ore înaintea antrenamentelor. Cei ce nu se antreneazã din greu nu au neapãratã nevoie de aceastã “infuzie de glicogen”, însã dacã munca din salã este foarte durã veti consuma un numãr impresionant de calorii (provenite din carbohidrati).
Dacã ati avut vreodatã o senzatie de slãbiciune în timpul antrenamentelor, ca si cum ati fi rãmas brusc fãrã energie este datoritã faptului cã ati consumat întreaga rezervã de carbohidrati. “Umpleti-vã rezervorul”, ca si cum o faceti cu masina înaintea unui drum lung pentru a nu rãmâne “în panã”. O masã compusã din din orez, peste, cartofi sau o bãuturã cu hidrati de carbon (vezi Total Mass 4200) cu douã ore înaintea antrenamentului va face minuni. Pentru cei ce se antreneazã dimineata devreme este aproape imposibil sã facã acest lucru fãrã sã-si compromitã somnul. În acest caz singura solutie este o bãuturã gen Total Mass sau Jumbo Mass imediat dupã trezire.

Nu ajunge sã începeti un antrenament.
Trebuie sã îl duceti la capãt cu succes. Aproape toti profesionistii îsi încep antrenamentele cu exercitiile grele, compuse. Exercitii precum îndreptãrile sau genoflexiunile consumã o cantitate enormã de energie si pentru culturistii începãtori care au o conditie fizicã mai slabã s-ar putea sã nu fie cea mai bunã alegere pentru începutul antrenamentelor. Dacã faceti de exemplu genoflexiunile ca prim exercitiu o sã vã epuizati si nu veti reusi sã duceti la capãt antrenamentul. Antrenamentele intensive sunt cu sigurantã sco­pul fiecãrui culturist dar dacã vã faceti K.O. dupã 15 minute nu veti putea termina programul propus pentru un anumit antrenament. Construiti-vã programul în asa fel încât sã vã simtiti bine, sã lucrati greu si în acelasi timp sã duceti la capãt tot ceea ce doriti sã faceti la antrenament.
Existã câteva reguli vechi în culturism care au rezistat timpului cu succes. Antrenarea prioritarã a grupelor musculare mari este o regulã bunã, dar cred cã este bine sã încercati. Începeti antrenamentul cu exercitii pentru umeri, brate sau piept si sã lãsati genoflexiunile sau îndreptãrile spre finalul antrenamentului dacã aveti un program ce include de exemplu o grupã muscularã a pãrtii superioare a corpului alãturi de coapse în acelasi antrenament. Vã recomand totusi sã începeti antrenarea fiecãrei grupe musculare cu exercitii compuse, de bazã si sã lãsati la sfârsit miscãrile de izilare (spre exemplu faceti întâi împinsul din culcat orizontal, înclinat, cu barã sau gantere si doar dupã aceea treceti la fluturãri cu gantere si “crucea” la scripeti).
Antrenamentele trebuie sã vã facã sã vã simtiti bine si sã aducã satisfactii permanent. Fiti însã pregãtiti atât mental cât si fizic pentru toate antrenamentele. Multe din elementele ce compun pregãtirea în culturism sunt mici detalii, dar acestea pot face o mare diferentã în rezultatele pe care le obtineti.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.