Publicat pe

CURSA DINTRE MUSCHI SI SECUNDE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Exista multe cai pentru a deveni cu adevarat masiv si una din acestea, rapida dar periculoasa, este abuzul de steroizi anabolici. O alta cale, mai lenta dar sigura din punct de vedere al sanatatii este cautarea celor mai bune solutii de antrenament, alimentatie si suplimente nutritive pentru a atinge maximul de potential pe care îl are fiecare. Poate multi culturisti nu acorda importanta cuvenita folosirii corecte a contractiilor în timpul antrenamentelor, fara sa-si dea seama cum un amanunt aparent atât de mic poate face o diferenta atât de mare. Secretul consta în utilizarea unor tehnici de contractie în timpul exercitiilor astfel încât sa fie atins si solicitat un numar cât mai mare de fibre musculare. Nu este vorba aici de contractiile obisnuite facute în fiecare serie sau în timpul unei miscari, ci de un efort extrem, de a va folosi contractiile musculare de 30-60 secunde în anumite pozitii. tineti cont de faptul ca intensitatea si durata sunt factori opusi, puteti sa va antrenati tare si intensiv, sau puteti sa va antrenati mult, dar nu le puteti face pe ambele deodata. Orice campion stie bine acest lucru. Este nevoie de antrenamente dure, brutale pentru a va dezvolta la maximum masa musculara, iar sistemul propus în acest articol este probabil unul din cele mai productive si mai dure pe care le puteti folosi.
Cercetatorii în domeniul antrenamentelor au definit intensitatea în antrenamente cu termenul de “volum de lucru într-o unitate de timp”. Pentru a creste volumul de lucru culturistii încearca sa mareasca la maxim efortul muscular într-un exercitiu pe durata unui set, ca unitate de timp. Este absolut necesar sa va antrenati suficient de greu pentru a provoca un raspuns al corpului care sa stimuleze compensarea prin crestere musculara. Din acest punct de vedere metodele traditionale de antrenament sunt insuficiente. Când repetati în acelasi fel serii dupa serii repetati de fapt un fel de sarcina usoara pentru corp, la care aceasta se adapteaza cu usurinta iar muschii nu mai cresc sau cresc prea putin. Pentru a stimula cresterea musculara, (a se citi pentru a stimula cu adevarat cresterea musculara) trebuie sa faceti fiecare serie stimulând în proportie de 100% toate fibrele musculare, sau macar cât mai multe din acestea.
Intensitatea efortului este cel mai important factor în cresterea masei si a fortei musculare. Lucrând o serie pâna la epuizare, adica pâna în punctul unde înca o secunda de contractie este imposibila va asigura progresul cu adevarat.
Întelegând posibilitatea de adaptare a corpului la eforturi aparent inumane veti întelege importanta intensitatii si efectul dramatic de stimulare a cresterii avut de aceasta, micsorând implicit timpul petrecut în sala, dar marind considerabil stimularea cresterii musculare.
Metoda propusa poate fi cu totul noua pentru voi, dar merita din plin sa o încercati. Dincolo de teorie, este vorba sa introduceti în antrenamentele voastre contractii de 30-60 secunde în pozitii ce implica un numar cât mai mare de fibre a unei anumite grupe musculare. Ca o variatie la programele clasice de antrenament, nu veti mai calcula progresul în termeni de repetari efectuate, ci în secunde de rezistenta. Nu veti mai folosi o varietate de exercitii pentru a “taxa” grupele musculare, ci o sa alegeti un singur exercitiu pentru fiecare muschi, anume acela care solicita la maxim fibrele musculare, contractând muschiul pe perioada de timp indicata, pâna când este epuizat si nu mai poate rezista efortului cerut. Poate sa va para ciudat acest sistem, dar când veti vedea ce cresteri dramatice produce asupra masei musculare va deveni sistemul vostru preferat.
Cel mai sigur mod de a se implica un numar cât mai mare de fibre într-o contractie este sa “stoarceti” acel muschi în acea parte a exercitiului în care acestea sunt activate la maxim.
Sa luam ca exemplu extensia picioarelor la banca pentru cvadricepsi. În mod obisnuit, începeti miscarea folosind doar o mica cantitate de fibre musculare solicitate sa miste greutatea; la mijlocul repetarii activati ceva mai multe fibre musculare, iar în pozitia finala, de contractie maxima, stimulati cel mai mare numar de fibre musculare, coborâti greutatea, nu în putine cazuri unii o lasa pur si simplu sa cada.
În fapt, implicarea musculara într-un asemenea set de 10 repetari ce dureaza maxim 60 de secunde va fi maximala doar aproximativ 10 secunde, adica câte o secunda la fiecare miscare. Încercati sa faceti exercitiul altfel. Dupa încalzire începeti o serie în care la fiecare miscare mentineti cât de mult puteti greutatea în pozitia finala (30-60 secunde), apoi reveniti lent la partea negativa si repetati. Câteva repetari facute în acest fel vor stimula fibrele musculare peste orice limita. Un alt exemplu este cel a tractiuinilor de sus, la scripeti, pentru dorsali. Începeti miscarea si aduceti greutatea (mânerul) în partea superioara a pieptului când dorsalii se afla într-un punct de contractie maxima. Mentineti pozitia pâna când este imposibil sa mai tineti coatele la nivelul toracelui, apoi reveniti lent la pozitia de start. Rugati un partener de antrenemant sa va scada greutatea si continuati fara pauza, înca câteva repetari cu contractii de durata, reducând greutatea la fiecare din acestea. Continuati seria descrescatoare pâna când devine greu sa mentineti contractia chiar si cu o greutate mica.
În majoritatea cazurilor veti stimula cresterea musculara facând doar un set bazat pe contractii pentru fiecare grupa musculara. Oricât de incredibil vi se pare, culturisti care au încercat aceasta metoda, antrenându-se de trei ori pe saptamâna, cu antrenamente cuprinse între 10 si 15 minute, adica un total de 30-45 minute de antrenamente saptamânal, au înregistrat într-o perioada de cinci saptamâni o spectaculasa crestere a masei musculare cuprinsa între 5-7 Kg. Forta lor (în termeni de marire a greutatii folosite la contractii) a crescut cu pâna la 100%. Când ati mai câstigat 7 Kg de muschi în cinci saptamâni? Motivul pentru aceste cresteri semnificative a masei musculare este simplu: cu cât creste rezistenta aplicata în pozitiile de contractie maximale cu atât va fi stimulat un numar mai mare de fibre musculare. Într-un exercitiu efectuat cu acest sistem toate fibrele musculare sunt supuse unui megaefort initiat din momentul în care initiati contractia pâna când ajungeti cu aceasta la 45-60 secunde.
Exercitiile
Alegeti exercitiile ce va permit o contractie cât mai completa pe întreaga durata aleasa. Urmatoarele exercitii sunt cele mai bune pentru stimularea maximala a fibrelor musculare si a hipertrofierii acestora:
– Coapse: extensia picioarelor
– Femurali: flexia picioarelor
– Gambe: ridicari pe vârfuri din stând sau sezând
– Dorsali: Tractiuni la scripeti (încercati sa folositi chingi pentru o priza mai buna)
– Trapez: Ridicari de umeri cu haltera sau gantere
– Umeri: Ridicari laterale (prin fata, lateral sau din aplecat)
– Pectorali: Pec-dek sau “crucea” la scripeti
– Tricepsi: Extensia unui antebrat cu gantera, din sprijinit pe banca, aplecat înainte, masina Nautilius pentru tricepsi
– Bicepsi: Tractiuni la bara cu priza apropiata (atârnat), sau flexii concentrate cu gantera
– Antebrate: Flexii ale pumnului cu bara
– Abdominali: Flexii (crunch) cu greutati aditionale.
tineti minte, nu faceti repetari în acest program. Este vorba doar de secunde de contractii. Daca puteti mentine greutatea pe o perioada mai lunga de 45 secunde, atunci este prea usoara si trebuie sa o cresteti cu 5 procente la antrenamentul urmator. Daca nu puteti mentine greutatea timp de 45 secunde atunci aceasta este prea mare. Grupa musculara lucrata poate începe sa tremure puternic dupa 30-40 secunde, dar este în regula, fiind un indiciu ca un numar mare de fibre musaculare intra în contractie.
Programati-va antrenamentele la doua zile distanta, de exemplu – Luni, Miercuri, Vineri pentru a acorda suficient timp refacerii. Alegeti câte un exercitiu pentru fiecare grupa musculara, lucrând alternativ trenul superior la un antrenament, respectiv trenul inferior si abdominalii la urmatoarea sedinta. Acest program nu este pentru începatori. Este o alternativa la metodele conventionale de antrenament si fiind foarte dur, este recomandat sa-l faceti pe perioade de 5-6 saptamâni, urmând sa-l faceti prin rotatie cu alte metode de antrenament conventionale. Oricât de incredibil vi se pare încercati-l si masa si forta musculara vor exploda! Nu neglijati alimentatia. Stiti voi: bogata în proteine, carbohidrati complecsi, creatina, glutamina, Total Mass , cu toate regulile dietei unui culturist ce vrea sa-si sustina cresterea cu toti nutrientii necesari.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.